Povodom predstojećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana, Sportski moto klub “Golubica” Vukovar, kao i svih prethodnih godina, nastavio je sa humanitarnim radom. Proveli smo svoju već tradicionalnu akciju približavanja Božićnog ugođaja naših najmlađih i najdražih – djece sa posebnim potrebama, kao i osoba sa posebnim potrebama, pod nazivom “Vukovarski motomrazovi”.
Prvo smo, nakon mjesec dana priprema, sve skupili na jednu hrpu, a onda 15.12.2016. godine napravili proizvodnu liniju “Vukovarskih motomrazova” na Čorkovom ranču na liniji stolova dužine 20-25 metara u popodnevnim i večernjim satima. Sve što smo prikupili slagali smo u “proizvodnoj liniji Motomrazova” uz druženje uz pucketanje vatre u velikom kaminu i uz zvuk božićnih pjesama u preko 300 bogato opremljenih paketića.

pakiranje-2
Idući dan tj. 16.12.2016. godine, od 08,30 sati, bikeri našeg kluba, zajedno sa prijateljima i simpatizerima kluba, na atraktivnim i okićenim motorima i trokolicama u pratnji automobila sa paketićima i ostalim poklonima, sa razglasom specijalno montiranim na trokolicu, uz božićne pjesme odjeveni u odijela Djedova Božićnjaka, vozali su se kroz grad čitavo prijepodne na radost svih građana u prolazu koji su nam oduševljeno mahali i pridruživali u našim stajanjima, jer smo u svakoj prilici iste darivali slatkišima.
…po točno utvrđenom vremenskom protokolu obišli smo i u svim ustanovama za osobe sa posebnim potrebama podijelili poklon paketiće koje smo radili po prethodno zatraženim brojčanim popisima iz istih ustanova, a paketiće smo podijelili svoj zatečenoj djeci koji se nalaze na ležanju ili koji su bili na terapiji na Odjelu pedijatrije OB Vukovar, kao i svoj djeci u Bogdanovcima. Obišli smo Uzosio “Golubica” Vukovar, djecu u OŠ Blago Zadro, Udrugu “Vukovarski leptirići” , Školu za djecu sa posebnim potrebama OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udrugu za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom “Vukovarske iskrice” , Odjel pedijatrije bolnice Vukovar, zadržavali smo se na gradskom trgu i uveseljavali građane, stare i mlade, dijelili slatkiše i poklon paketiće, posjetili sve izlagače Božićnog sajma. Družili smo se s njima i dječicom u prolazu, veselili su se i poklonima, i nama, i tome što su mogli sjediti na motorima i fotografirati se. Više starijih građana nas je pohvalilo i reklo da smo napravili nešto najljepše u ovoj godini. Neki od njih razgledavali su svaki detalj na pojedinim motorima, a neki su i zaplesali uz božićne pjesme sa razglasa. Napravili smo grupnu fotku na gradskom trgu, dozivali “gazdu” -gradonačelnika gosp. Ivana Penavu, koji je nažalost bio negdje van Poglavarstva, ali su nas dočekali izaslanici grada, odnosno pročelnica UO za kulturu i turizam Marina Sekulić, pridružili se Vukovarskim motomrazovima i pozdravili nas, družili se s nama i veselili. Završili smo svoj veseli pohod obilaskom mjesta Bogdanovci, gdje smo također veselo dočekani i ugošćeni.
U sklopu akcije “7. VU MM 2016” još nam slijedi uručenje posebnih paketića na nekoliko mjesta van protokola, kod osoba koje nisu bile u stanju doći po njih na lokacije gdje smo išli po protokolu (štićenici kluba), a u pripremi je i humanitarna akcija za Socijalnu samoposlugu u Vukovaru.


U pripremi paketića i vožnji osim SMK “Golubica” Vukovar kao organizatora, sudjelovali su i smrzavali se bikeri MK Vukovar, MK Horny Dedex, MK Veterani Croatia, MK Pretorian Hvar, Biker radio i pojedinci.
Sigurno kretanje kolone omogućili su policijski službenici PP Vukovar, gdje za svakogodišnji angažman i nesebično sudjelovanje pohvaljujem bikera u odori, policijskog službenika Ivicu Papa.

ivica-pap
Ovu akciju su potpomogli Županija Vukovarsko-srijemska, Grad Vukovar, Općina Bogdanovci, Caffe bar Deja-vu Nuštar, Zanatska radnja za izradu PE vrećica Jadranko Jarčević; Moto klubovi: MK Vukovar, MK Veterani Croatia; pojedinci: Drago Tunjic, Nikica Tunjic, Samir Vejzović i Željo-coyotevu Čorak. Svima Vam hvala, učinili smo dobro djelo i približili ugođaj Božića svima, ne gledajući na vjerske i nacionalne razlike, te pokazali bikersku humanost na djelu.


Hvala svima građanima koji su nam veselo mahali, svirali i blicali.
Sretan i blagoslovljen Božić i uspješna Nova 2017. godina žele vam vaši Vukovarski motomrazovi.

7 Vukovarski motomrazovi ’16