Kroz 14 godina postojanja, Sportski moto klub “Golubica” Vukovar na čast našeg Vukovara djeluje humanitarno i edukativno u suradnji sa Gradom Vukovarom i drugim institucijama, a brojni vidljivi rezultati poznati su ne samo na području grada i županije, već van Hrvatske i šire. Većina naših akcija usmjerena je trajno u korist djece i mladih. Većinu naših akcija organiziramo uz pomoć donacija i vlastitim sredstvima tako da tko želi, može nas uvijek pomoći. Prije provođenja akcija, izvršimo detaljne provjere za sve one za koje se neka akcija pokreće.

O AKCIJI VUKOVARSKI MOTOMRAZOVI

Bajkeri su ljudi koji ne gledaju na vjeru i naciju. MK „Golubica“ Vukovar organizator je i pokretač tradicionalnih „Vukovarskih motomrazova“ u kojima je suorganizator Grad Vukovar od Adventa 2009. godine, koji su po opsegu od većih i financijski najvrjednijih božićnih akcija humanitarnog tipa među moto klubovima u Hrvatskoj. Za nju se pripremamo tijekom cijele godine i provodi se zadnji radni dan u tjednu u vrijeme Adventa tijekom radnog vremena ustanova koje obilazimo, ali također i van toga dana i na više mjesta van znanja medija kada obilazimo i pomažemo one za koje smo procijenili da im treba naša pomoć i možemo im pomoći, kako bi svima približili Duh Božića.
Naš cilj je za osobe među kojima ne smijemo praviti razlike – uveseliti naše prijatelje, a posebno one kojima je najpotrebnije, te im približiti Duh Božića kako bi i oni osjetili Isusov dolazak. Naše djelovanje u ovoj akciji okrenuto je ciljano upravo djeci, većinom djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju u svim institucijama u gradu, kao i Odjelu pedijatrije u bolnici jer nažalost djeca ne mogu birati da li će biti bolesna u predbožićno vrijeme, ali i građanima koje uveseljavamo kroz naše točno isplanirane pravce kretanja i zaustavljanja.
Krajem 2018. godine „Vukovarski motomrazovi“ i Sportski moto klub „Golubica“ Vukovar za ovu akciju primili su Plaketu prijatelja od udruge „Vukovarske iskrice“, nadamo se da ćemo primiti još koju, a iskrena sreća korisnika ustanova i udruga, građana Vukovara, mahanje i veseli osmijeh su poticaj za nas u ovoj akciji, bez obzira koliko se smrznemo, padnemo motorom, ili kasnije razbolimo – jer ovaj dio godine nosi puno opasnosti za vozače motocikala.

Nakon višemjesečne pripreme, glavni dio humanitarne akcije 14. Vukovarski Motomrazovi smo tradicionalno proveli u trajanju od dva dana.

Večer prije, Vukovarski motomrazovi sa crvenim kapicama koje su obavezne za sudjelovanje, sastali su se na tajnoj lokaciji 15.12.2022. i u svojoj proizvodnoj liniji uz božićne pjesme složili više stotina paketa.
Idući dan, na dan vožnje 16.12.2022. ujutro, u velikoj koloni motora i logističkih vozila sa prijateljima i simpatizerima kluba predvođeni Ludolfom odjeveni u odijela Djeda Božićnjaka uveselili smo mališane i građane.
Naša kolona je čitavim putem pozdravljana od svih koji su nam dolazili u susret na cesti ili su bili na ulicama osmijesima, mahanjem, trubljenjem i mahanjem.
Zadržali smo se na gradskom trgu da dozovemo gradonačelnika i predali božićnu i novogodišnju čestitku našem suorganizatoru – Gradu Vukovaru. U sklopu isplanirane rute kretanja obišli smo i darivali sve korisnike – osobe sa intelektualnim teškoćama Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar, Udrugu za osobe sa intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar, Posebni odjel Dječjeg vrtića Vukovar I – Područni objekt ’Leptirić’ (po prvi put), Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju „Vukovarske iskrice“, Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju „Tko se boji sutra još?“, Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju “Vukovarske leptiriće”, posebni razredni odjel Osnovne škole Blage Zadre, Odjel pedijatrije Nacionalne memorijalne bolnice “dr. Juraj Njavro” Vukovar, napravili pauzu kod našeg stalnog donatora Caffe bar T4/Ribolovna radnja Dea šport dok smo čekali da se vrati izaslanstvo VU MM koji su otišli na Odjel pedijatrije, te završili svoj pohod u mjestu Bogdanovci gdje smo darivali djecu iz vrtića i osnovne škole od 1-8 razreda a gdje nas je po tradiciji utoplila i ugostila Općina Bogdanovci (naš stalni donator). Ove godine, podijelili smo po spiskovima i bez njih oko 400 poklon paketa i paketića, bez igračaka koje smo isto dijelili, za sada poznata vrijednost je oko 35.000,00 kn.

Imali smo vilenjaka „starog“ čak 30 mjeseci. Vukovarski motomrazovi su prvi uveli Grincha u akciju od prošle godine – nije uspio ukrasti Božić, ali je skoro ukrao zeleni bicikl u OŠ Blage Zadre, uzeo taoce – autobus pun vrtićke djece koje je zabavljao dok ga vozač nije izbacio i oteo mu mikrofon, pošteno je predao Ludolfu pištaljku koju je inače okolo tražio jedan policajac, ali je pošteno ukrao vreću sa paketima i po tradiciji raskitio božićno drvce ispred Poglavarstva i ponio najveću kuglu za uspomenu. Djeci koja su se fotkala sa njim dizao kape u zrak. Ima toga još od njegovih „nedjela“ ali tko bi to sve pisao… Uljepšao je djeci Božić na svoj, posebni način.

Normalno, ta dva dana ne bi uspjeli sami odraditi bez pomoći službi, prijatelja i simpatizera MK „Golubica“ Vukovar koji su uvijek uz nas i za ovu priliku kroz dva dana došli su u veselu kolonu: mali vilenjak Mateo sa roditeljima došao je čak iz Dubrovnika da bi u svom zelenom odijelcu zablistao na Gradskom trgu; support Branko Sivć koji nas je 2 dana vrijedno fotkao i napravio hrpu fotografija a svojim fotoaparatom, uz ostale, ovjekovječio nas je naš član Barba Marin. Članovi MK GV Barba Marin i Igor Kukec – Brmbi potegnuli su motorima i kombijem „Pizza Premim Brands“-a (MRAZOMOBIL-om) čak iz Zagreba na pakiranje i vožnju. Inače, Mrazomobilom je ista ekipa došla zapravo ne iz Zagreba, već čak iz Kijeva gdje su vozili humanitarnu pomoć za udrugu „Dobro dobrim DoDo“ (agregati za Ukrajinu), da bi u istom kombiju Vukovarski motomrazovi mogli prevoziti paketiće, a nakon VU MM 2022. su stigli navečer u Zagreb da bi sudjelovali u još jednoj večernjoj akciji u Zagrebu. Neki su potegnuli na pakiranje i vožnju iz Orahovice, Valpova, Belišća i Osijeka. U koloni su, uz članove MK Golubica Vukovar, vozili i prijatelji iz MK Gladijatori Vinkovci (ujedno i jedni od donatora), MK Pretorian Hvar, FBC Biker radio i vozači NC. Renata iz Zagreba nam je jako puno pomogla i povezala sa udrugom DOBRO DOBRIM DoDo i projektom vodnjanskog diva Infobip. Po gradu su nas snimali a na trgu dočekale i dva najvjernija fana VU MM – Mira i Zorka. Normalno, čitava kolona se ne bi sigurno kretala bez pratnje policijskih službenika Policijske postaje Vukovar na motociklu i automobilom. Hvala vam svima od srca!

Dobili smo prigodne prekrasne i drage nam poklone: ooooogromnu čestitku od polaznika OŠ Josipa Matoša Vukovar a naš Grinch koji ih je prošle godine oduševio dobio je hrpu čestitki; prelijepu sliku od uvijek veselih „Vukovarskih iskrica“ i paketić sa proizvodima polaznika i sliku od „Tko se boji sutra još?“… Svugdje su motomrazovi ponuđeni svježe za nas pečenim pecivom i kolačićima kao i toplim napicima.

PODRŽALI FINANCIJSKI I DOPRINIJELI PROVOĐENJU 14. VUKOVARSKIH MOTOMRAZOVA:

 • Grad Vukovar kao suorganizator
 • Sportski moto klub Golubica Vukovar kao organizator

 

 • INFOBIP – Vodnjan
 • Udruga DOBRO DOBRIM DoDo – Šiljakovina
 • Općina Bogdanovci
 • Certifikat Vukovar
 • Edukocert Vukovar
 • Aedifex d.o.o. Vukovar
 • Filir d.o.o. Vukovar
 • AC Yachting – Ičići
 • MK Gladijatori Vinkovci
 • Čarda kod Baranjca Osijek
 • Gradato d.o.o. Višnjevac
 • DEA Šport/caffe T4 Vukovar
 • Agristar – Višnjevac
 • Stari grad d.o.o. Vukovar
 • OPG Anđelić – Tovarnik
 • Sučević Company Vukovar
 • Pizza Premium Brands
 • Golubica i Vrabac
 • Zvonko Harley

KORISNICI:

 • Uzosio Golubica,
 • Udruga Leptirići,
 • Posebni razredni odjel OŠ Blage Zadre i ostali učenici škole,
 • Posebni odjel Dječjeg vrtića Vukovar I – Područni objekt ’Leptirić’
 • Osnovna škola Josip Matoš,
 • Udruga Iskrice,
 • Udruga Tko se boji sutra još?,
 • Djeca zatečena na Odjelu pedijatrije Nacionalne memorijalne bolnice “dr. Juraj Njavro”
 • polaznici vrtića i OŠ Bogdanovci od 1-8 razreda
 • djeca, građani Vukovara i mještani Bogdanovaca

 

Mediji o događaju:

Glas Slavonije najava: Vukovarski Motomrazovi
SiB.hr: Vukovarski motomrazovi 2022. [PROGRAM]
VEČERNJI LIST: Vukovarski moto mrazovi po 14. put uveselili svoje najmlađe sugrađane 
STV: 14. GODINU U GRADU HEROJU: Vukovarski motomrazovi podijelili više od 300 paketića djeci s teškoćama u razvoju
24 SATA: Vukovarski motomrazovi 300 mališana oduševili darovima
HRT – Hrvatski radio Osijek: Motomrazovi 14. put obradovali vukovarske mališane
7dnevno: OD TRADICIJE NE ODUSTAJU: I ove godine u Gradu heroju Vukovarski motomrazovi će uveseliti svoje najmlađe ali i one malo starije sugrađane
GLAS ISTRE/HINA: Vukovarski motomrazovi i ovog adventa darivali najmlađe Vukovarce
Hrvatski radio Vukovar: Vukovarski Motomrazovi darovali mališane
CRONIKA.HR: NAJLJEPŠA BOŽIĆNA PRIČA Vukovarski motomrazovi obradovali najmlađe Vukovarce
VINKULJA.HR: Vukovarski motomrazovi donijeli osmijehe na dječja lica
Grad Vukovar: 14. VUKOVARSKI MOTOMRAZOVI

 

Video – Televizija Slavonije i Baranje

Video by Zoran Cikovac:

Video by Brmbi:

 

Foto galerija događaja:

Održani 14. Vukovarski Motomrazovi 2022. (15. i 16. prosinca 2022.)