Sretan Božić i Nova 2024. godina!

Sportski moto klub „Golubica“ Vukovar organizator je i pokretač tradicionalnih „Vukovarskih motomrazova“ od Adventa 2009. godine, koji su po opsegu među najvećim i financijski najvrjednijim božićnim akcijama humanitarnog tipa među moto klubovima u Hrvatskoj. Za nju se pripremamo tijekom cijele godine i provodi se zadnji radni dan u tjednu u vrijeme Adventa tijekom radnog vremena ustanova koje obilazimo, ali također i van toga dana i na više mjesta van znanja medija kada obilazimo i pomažemo one za koje smo procijenili da im treba naša pomoć i možemo im pomoći, kako bi svima približili Duh Božića.

Akcija “15. Vukovarski Moto Mrazovi” provodi se u trajanju od dva dana (14. i 15.12.2023.) – večer prije, Vukovarski motomrazovi s crvenim kapicama koje su obavezne za sudjelovanje, sastaju se na tajnoj lokaciji i u svojoj proizvodnoj liniji uz vatru iz kamina (ako prostor dopušta) slažu nekoliko stotina po sadržaju potpuno istih paketića jer ne želimo praviti razlike među korisnicima. Idući dan (dan vožnje) ujutro, Moto klub “Golubica” Vukovar u velikoj koloni motora i logističkih vozila zajedno sa prijateljima i simpatizerima kluba odjeveni u odijela Djeda Božićnjaka uveseljavaju mališane i građane.
Krajem 2018. godine „Vukovarski motomrazovi“ i Sportski moto klub „Golubica“ Vukovar za ovu akciju primili su Plaketu prijatelja od udruge „Vukovarske iskrice“, nadamo se da ćemo primiti još koju, a iskrena sreća korisnika ustanova i udruga, građana Vukovara, mahanje i veseli osmijeh su poticaj za nas u ovoj akciji, bez obzira koliko se smrznemo, padnemo motorom, ili kasnije razbolimo – jer ovaj dio godine nosi puno opasnosti za vozače motocikala.

15.-te po redu „Vukovarske motomrazove“ u kojima je suorganizator Grad Vukovar održati ćemo u petak, 15. prosinca 2023.
Pakiranje se održava na tajnoj lokaciji dana 14. prosinca 2023. godine u večernjim satima. Svi bikeri i prijatelji koji žele sudjelovati, na upit će dobiti lokaciju pakiranja.
Vukovarski motomrazovi – MK “Golubica” Vukovar zajedno sa prijateljima i simpatizerima moto kluba, zadržati će se na gradskom trgu da predaju čestitku našem suorganizatoru – Gradu Vukovaru, i istovremeno u prolazu motociklima odjeveni u Djedove Božićnjake uveseljavati ćemo mališane i građane.
U sklopu isplanirane rute kretanja obići ćemo i darivati sve korisnike – osobe sa intelektualnim teškoćama Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar, Udrugu za osobe sa intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar, Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju „Vukovarske iskrice“,
Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju „Tko se boji sutra još?“, Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju “Vukovarske leptiriće”, posebni razredni odjel Osnovne škole Blage Zadre, te završavamo svoj pohod u mjestu Bogdanovci gdje također darujemo svu djecu djecu iz jaslica, vrtića i osnovne škole.

Ukoliko ste voljni pomoći u realizaciji ovog projekta, novčanu pomoć molimo uplatiti na žiro račun kluba (shodno Vašim mogućnostima):
Sportski moto klub
“Golubica” Vukovar,
OIB br. 51072453442,
IBAN: HR 08 23400091110686266,
PBZ (SWIFT CODE: PBZGHR2X).

PROGRAM I RASPORED:

Kolona motocikala i pratećih vozila 15. Vukovarskih motomrazova-2023., kreće se po približnom rasporedu u petak, dana 15.12.2023. godine (ovisno o vremenskim uvjetima – snijeg, led, kiša, moguća su kraća odstupanja):

08,30-09,00 – okupljanje ispred ranča Željka Čorka, Lipovački put 1. Pokret kolone je u 09,00 sati.
09,05 – posjet udruzi UZOSIO „Golubica“ – Kolodvorska 18 – zadržavanje oko 25 minuta (zajedničko
fotografiranje i pokret u 09,30)
09,35 – posjet udruzi „Vukovarski leptirići“ B. Naselje, Velebitska ulica 16B – zadržavanje oko 10
minuta (zajedničko fotografiranje i pokret u 09,45)
09,50 – stajanje ispred Osnovne škole Blage Zadre, darivanje dvaju Posebnih razrednih odjela –
zadržavanje 10 minuta (zajedničko fotografiranje i pokret u 10,00)
10,10 – posjet Osnovnoj školi Josipa Matoša, Petra Preradovića 40 – zadržavanje 20 minuta
(zajedničko fotografiranje i pokret u 10,30)
10,35 – posjet udrugama “Iskrice” i “Tko se boji sutra još?”, Ljudevita Gaja – zadržavanje oko 15
minuta (zajedničko fotografiranje i pokret u 10,50)
10,55 – odlazak u centar grada na Trg dr. Franje Tuđmana kod Poglavarstva – zadržavanje oko 35
minuta, predaja čestitke izaslaniku Grada Vukovara, davanje izjava za medije, zajedničko
fotografiranje i druženje sa djecom i građanima (pokret u 11,30)
11,30 – odlazak izaslanstva 15. VU MM na Odjel pedijatrije Nacionalna memorijalna bolnica „Dr. Juraj
Njavro“ Vukovar (zajedničko fotografiranje u bolnici), većina kolone staje u Ulici Lavoslava Ružičke u
Caffe T4/DEA Šport (zajedničko fotografiranje i pokret u 12,15)
12,15 – polazak za centar Bogdanovaca
12,30 – doček Vukovarskih motomrazova i podjela paketića u Bogdanovcima (zajedničko
fotografiranje)
Unaprijed Vam zahvaljujemo sa svima koje obradujemo, te Vas očekujemo da nam se pridružite
u duhu širenja božićnog mira i novogodišnjeg veselja svim građanima Vukovara i
Bogdanovaca.

U slučaju detalja dogovora ili nejasnoća, molimo kontaktirati predsjednika kluba Nenada Barinića, broj mobitela +385 98 336 506 ili tajnika kluba Damira Tolića, broj mobitela: +385 99 591 6815, kontakt e-mail: mk.golubica.vukovar@gmail.com

OBAVIJEST: 15. Vukovarski Moto Mrazovi (2023.)