MK Golubica Vukovar - grb

Biti biker je način života, ponosan način života koji dijelimo sa strašću za otvorenim putem, zato i jesmo 13.06.2009 godine osnovali ovaj klub. Prve prostorije kluba su bile na Mitnici u Vukovaru, nakon toga na ranču kod našeg bivšeg člana Čorka, a trenutno je sjedište na adresi u Vukovaru, Trpinjska cesta kbr.249, dok je clubhouse u središtu Bogdanovaca. Članovi kluba su iz Vukovara, Bogdanovaca, Dalja i Slavonskog Broda.

Sportski moto klub „Golubica“ je moto klub većinom sastavljen od hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca te umirovljenika HRVI sa suprugama, koji žele potisnuti PTSP i negativne aspekte sve težih životnih prilika i prikloniti se podizanju tolerancije i nenasilja, kao i skidanje fame sa bajkera (motorista) kao osoba koji žive na rubu kriminala i kao osoba koje konzumiraju alkohol bez nekog cilja, na djeluju na način da pomognu gradu u kojem žive i promoviraju grad Vukovar i kao grad heroj u ratnim uvjetima obilježen stradanjima njegovih stanovnika ali i kao mirnodopski grad pun razumijevanja, pozitivne energije, sporta, kulturno-umjetničkih i drugih atraktivnih sadržaja namijenjenih građanima, a u cilju širenja kroz činjenje dobrih djela u korist grada u kojem živimo, ali i plemenitih osjećaja u našu korist, baš u prvom redu radi PTSP-a kako bi sve ono loše u proteklih dva desetljeća ostalo iza nas i pomoglo nam okretanju u budućnost.

Godinama se trudimo prikazati bajkere kao kategoriju ljudi koji nisu pijani divljaci na cesti, kriminalci, već naprotiv ono što budemo kada siđemo sa motora i odemo na posao – profesionalci u svom poslu, društveni i obiteljski ljudi, kao i humanisti na djelu.

Klub tijekom godina sudjeluje na svim moto-susretima u Slavoniji te na većim susretima po cijeloj Hrvatskoj i BiH.

U sklopu protokola dana grada Vukovara dana 03.05.2014 godine organizirali smo prvu „Sigurnu vožnju motociklista u prometu“, kao edukativno preventivno humanitarnu aktivnost zabavnog karaktera sa natjecanjima. Godinama organiziramo Moto mrazove uz podršku grada Vukovara, te paketićima i slatkišima uveseljavamo naše najmlađe. Također tokom godine sudjelujemo u više humanitarnih događanja u gradu Vukovaru ali i okolici.

Kao u svakome klub i u ovome klubu postoje pravila koja se moraju poštovati, a sa kojima se upoznaje svaka osoba koja bi htjela postati član kluba. Ukoliko se zainteresirana osoba sa istim pravilima složi može pristupiti klubu kao stažist. Svaka osoba koja bi htjela pristupiti našem klubu može se javiti na mail: mk.golubica@yahoo.com , ili se javite nekome od članova kluba koji će o istome izvijestiti tijela kluba.

Predsjednik: Nenad Nenoos Barinić
Dopredsjednik: Goran Mihaljević Miha
Tajnik: Ivica Jurčan
Blagajnik: Jasminka Barinić