Sportskom moto klubu “Golubica” Vukovar obratila se zamolbom za pomoć gospođa Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela u Gradu Vukovaru, da kao vukovarski sportski moto klub pomognemo u kretanju i obilasku grada Vukovara i Memorijalnih centara dana 27. svibnja 2017. godine u projektu “Oldtimer motociklistički rally Zabok-Vukovar 2017” članovima Oldtimer Club-a Zabok. Radi se o jubilarnom oldtimer susretom u povodu 20. godišnjice njihovog prvog putovanja u Vukovar, koji se održao od 26.-28. svibnja 2017. godine.
Nakon dvadeset godina svi učesnici relija žele obnoviti tu vožnju na istoj relaciji, obzirom na 27. svibnja 1997. godine gdje su uz potporu Vlade Republike Hrvatske, prvi kao sportska organizacija uz pomoć „UN“ misije „UNTSA“ i generala Kleina realizirali ulazak u tada zaposjednuti Vukovar s 200 oldtimer motorista.
Ovom prilikom je na susretu učestvovalo oko 100 vozača oldtimer motora iz RH i susjednih zemalja uz pratnju osobnih vozila. Dužina trase u jednom smjeru iznosila je 350 kilometara, a vozilo se zadanim pravcem Zabok-Vrbovec-Koprivnica-Pitomača-Našice-Osijek-Vukovar. U Vukovaru i okolici učesnici su posjetili stadion Borovo u Sportskoj ulici, Vukovarski vodotoranj, Spomen dom Ovčara i grobnicu kao i  Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, te su Gradu Vukovaru ujedno uručili donaciju za obnovu vukovarskog vodotornja.
Napominjemo da se radi o koloni od najmanje 100 motocikala, dužine najmanje 600 metara.

 

 

Oldtimer motociklistički rally Zabok-Vukovar 2017