18268135_10208683163346256_2529375481590507263_n

Povodom obilježavanja Dana grada Vukovara 03.05.2017. godine, Sportski moto klub “Golubica” Vukovar nastavio je sa svojim akcijama sigurnosti motociklista i drugih sudionika u prometu. Bikeri našeg kluba povodom Dana grada Vukovara i blagdana njegovih zaštitnika svetih Filipa i Jakova 03.05.2017. godine, proveli su prigodni sadržaj zajedno sa prijateljima i simpatizerima kluba u svrhu prometne preventive za bajkere „Moto alka Vukovar – 5. Sigurna vožnja motociklista u prometu“, u službenom protokolu Grada, u centru grada na prostoru parkinga tržnice.

Okupljanje je bilo do 11,00 sati, obzirom na prirodu događanja o sigurnosti motociklista, doček nije bio sa čašicom kao na moto susretima, ali tijekom druženja smo imali besplatne obroke i piće. Nakon pozdravnog govora predsjednika SMK GV i gostiju, pročelnici Upravnog odjela gđi Marini Sekulić, predstavnici Grada Vukovara, od SMK „Golubica“ Vukovar i UHBM Ist. Slavonija uručena je vrijedna donacija na raspolaganje Gradu. Ove godine, povodom 70-te obljetnice Gradske knjižnice Vukovar, donacija je sadržavala više kompleta: enciklopedijskih, leksikonskih, više kompleta lektira za srednje škole i više kompleta popularnih naslova (sveukupno 285 knjiga). U svom pozdravu i obraćanju okupljenima, gđa Marina Sekulić je pohvalila SMK „Golubica“ Vukovar u svim aktivnostima i zaželjela svima bajkerima sreću na cesti, te zahvalila na vrijednoj donaciji. Stručni instruktori Prve autoškole Vinkovci, postavili su poligon za natjecanje, dok su održane dvije prezentacije. Prva je bila prezentacija pružanja prve pomoći unesrećenom motociklisti od strane mladeži Gradskog društva Crvenog križa Vukovar pod vodstvom ravnateljice GDCK Vu, gđe Zorice Grgić. Druga prezentacija je predstavljanje uređaja namijenjenog brzom obavještavanju i zvanju pomoći za unesrećenog motociklista Moto SOS Locator od strane autora Siniše Brođanca – dobitnika Zlatne medalje i specijalnog priznanja KIP-a (Korejska asocijacija inovatora) na 45. Internacionalnom sajmu inovacija Geneve-2017.

Održana su 3 natjecanja: spora vožnja i poligon kao jedna disciplina za 3 nagrade, te za kraj disciplina gađanja alke za jednu nagradu.

U natjecanju u kategoriji spora vožnja i poligon 1. mjesto osvojio je stari biker Josip Jozo Kulaš, 2. mjesto Josip Paradžik (SMK GV) i 3. mjesto Marijan Bambo Jurić (MK Vukovar) i osvojili vrijedne nagrade.

U natjecanju u kategoriji moto – alke, pobjednik je ekipa SMK GV – dopredsjednik Josip Paradžik sa alkarom Denisom Hardi iz Gradske mladeži Crvenog križa Vukovar.

Čestitamo svim pobjednicima. Udijeljene su i dvije utješne nagrade natjecateljima – Tomislavu Delpont za davanje lažne nade i Damiru Tomas za vožnju u ranjenom stanju.

18268637_10208683180066674_5097386708613956326_n

Zahvaljujemo Gradu Vukovaru, UHBM Ist. Slavonija, Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar, Policijskoj postaji Vukovar na pratnji i osiguranju, Siniši Brođancu, Prvoj autoškoli Vinkovci, tvrtki Tokić-Vukovar, udruzi Karavana za život, tvrtki Gradar d.o.o. iz Vukovara, Željku Čorku, te svim medijima koji su popratili događaj.

Zahvaljujemo moto-klubovima: UHBM Ist. Slavonija, MK Vukovar, Veterani SiB, MK Osijek, Free Riders Ilok, FBC Biker Osijek i Pegazus Drenovci na sudjelovanju i pozdravljamo sve one koji nisu mogli doći, želimo vam svima mirnu i sretnu cestu!

Nakon završetka programa i natjecanja svi motociklisti predvođeni policijom i članovima SMK „Golubica“ Vukovar tijekom kratkog defilea na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata položili su vijence i zapaliti svijeće u 15,00 sati.

Moto alka Vukovar – 5. Sigurna vožnja motociklista u prometu