Humanitarna akcija za Ivana MesićaU životu ima puno priča, ispričanih i neispričanih….neke su tajne, neke su javne. Neke priče imaju sretne a neke tužne završetke, neke su kombinacija, a nekima treba utjecati od lošeg zapleta prema sretnom kraju. Tijekom održavanja 6. Vukovarskih motomrazova Sportskog moto kluba “Golubica” i prijatelja a koji je događaj 80% usmjeren na pomoć ustanovama i osobama sa posebnim potrebama, prišla nam je jedna majka i zamolila da li možemo jednom, nebitno kada, usrećiti njenog sina Ivana bilo kakvim osobnim računalom sa aplikacijama za razvoj aktivnosti mozga. Od toga trenutka, Ivan je posebni štićenik SMK “Golubica” Vukovar. Zašto?
Ivan je dijete sa posebnim potrebama, oko njega ima puno priča, zapleti, raspleti i krajevi su nedefinirani…… ima 9 godina, autist je sa dijagnosticiranim autističnim poremećajem, na bezglutenskoj je ishrani….sa dijagnosticiranim i operiranim tumorom ispod jezika i dijagnosticiranim tumorom na mozgu, sa teško bolesnim ocem hrvatskim braniteljem i sa još 6-tero braće i sestara.
Ubrzo, već nakon par dana i bez najave, Vukovarski motomrazovi tj. članovi MK “Golubica”, zakucali su na vrata Ivanovog doma, sa samo njegovim računalom, monitorom, veselim slušalicama, veselim zvučnicima, veselom kamerom i programima za razvoj moždane aktivnosti, te didaktičkim vlakovima kao poklonom drugog autista prijatelju, našeg Goge-Domagoja kao poklonom za Božić. Veselju nije bilo kraja…. i onda je Ivan rekao želju…..želi dres NK “Hajduk”.
Dana 25.03.2016. godine nisu došli Vukovarski motomrazovi već “zecovi” Mk Golubica Vukovar predvođeni “bradonjom” (kako zove predsjednika Nenada) i Ivana obradovali novim programima za razvoj moždane aktivnosti kao poklon Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar, dresom NK Hajduk – poklonom NK Hajduk a posredstvom Vatroslav Kožar, nogometnom loptom sa potpisima igrača Hajduka a koju su za Ivana nabavili Zoka Sabljić i Dragana, vlasnici caffe bara “Pandora” sa Trpinjske ceste, te Nike kopačkama, dar SMK “Golubica” Vukovar.
Ovaj put više nije imao želja, osim da dođemo opet u posjetu kada se budemo vozili motorima, a rekao je i da je vidio “bradonju” kako vozi motor po pljusku kod Auto Kreše u Vukovaru. Svima nam je poklonio kitice proljetnog cvijeća, poljubio nas i zahvalio, na sebi svojstven i dražestan način.
Sretan i blagoslovljen Uskrs sa željama usmjerenim da nas sve u životi služi zdravlje, našem Ivanu i njegovoj sretnoj brojnoj obitelji, svima koji su nas pomogli uz veliko “Hvala” također najljepše želje, članovima moga kluba i svima koji nas vole i podržavaju….neka nam to bude zajedničko dobro djelo za Uskrs.

Ivan Mesić – susret s prijateljem