"Krajevima naših predaka", moto maratom

Projekt Moto maratona Krajevima naših predaka ’22. MK Veterani Croatia koji su proveli moto klubovi pod pokroviteljstvom MHB, MUP RH i MPPII RH za obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja proveden je u dva dana na trasi od cca 1200 km. U organizaciji MK Golubica Vukovar, partnera u projektu, organiziran je istočni krak Hrvatske i vožnjom su spojeni krajnji istok i jug RH. SMK Golubica Vukovar ovo je proveo uz financiranje Grada Vukovara

U vožnji i pojedinim etapama moto maratona sudjelovalo je 12 članova MK Golubica Vukovar i 6 support-a, uz nesebičnu pomoć Grada Vukovara kojima se u ime MK GV zahvaljujem. Dio je u Kninu, dio u Livnu i dio je išao na moto susret u Gunju i Petrinju. Dio članova se vraća u Vukovar ili se vraća do ponedjeljka, a dio ostaje na jugu još neko vrijeme, te će po povratku spajati pojedine točke i lokacije vezane za Domovinski rat, nadamo se – u dobrom društvu. Na putu nam se pridružio Charles O. Warner, američki veteran, koji je uživao u vožnji i druženju sa dragovoljcima DR, pogotovo na trikeu. Obzirom da piše disertaciju o dragovoljcima i veteranima nakon rata, ovo je za njega veliki doživljaj.

Prelazak Pelješkog mosta je poseban osjećaj koji je teško opisati, ali suza sama krene… Obišli smo i Kupreško polje, pomolili se i nastavili dalje. A nakon toga, obilazak prijatelja na raznim pravcima. Svi su nas ugostili i puno smo se družili. Upoznali smo i nove drage ljude. Previše ih je da ih sve navedemo poimence, pa im se svima zajedno zahvaljujem. Po povratku kući, trip na VN2000 pokazao je prijeđenih 2275,5 km.

Foto: Slavica Nađ, Matilda Šećerević (Jaca), Marin Barba, Nenoos, Babel, Goran Mihaljević, Silvijo Ferenc Fric, Stipo Škoro….

 

04.-05.08.2022. Krajevima naših predaka i od 05.08. nadalje