Film o Vukovarskim motomrazovima

 

Prilozi sa TV-a:

HRT vijesti 14.12.2018.

VTV vijesti 14.12.2018.

 

Prilozi drugi mediji:

Press 032

Grad Vukovar

UZOSIO Golubica

 

U petak, 14. prosinca 2018. godine u organizaciji Sportskog moto kluba “Golubica” Vukovar održani su naši tradicionalni “9. Vukovarski motomrazovi”. Cilj ove akcije je uveseliti naše male prijatelje, a posebno one kojima je najpotrebnije, te im približiti Duh Božića kako bi i oni osjetili Isusov dolazak. U četvrtak 13. prosinca na Čorkovom ranču u večernjim satima uz vatru u kamionu 15-metarska proizvodna linija motomrazova formirala je veliku hrpu paketića kako bi iduće jutro mogli bezbrižno izjahati svoje motore u veseloj OHOHOOO koloni kroz grad i okolicu.

Članovi SMK “Golubica” Vukovar, devetu godinu za redom, zajedno sa prijateljima i simpatizerima, zadržavali su se na gradskom trgu i Adventu u Vukovaru te u prolazu motociklima odjeveni u Djedove Božićnjake uveseljavali mališane i građane. U sklopu isplanirane rute kretanja obišli su i darivali sve korisnike Odjela pedijatrije bolnice Vukovar, Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar, Udruge za osobe sa intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar, Udruge za osobe sa posebnim potrebama „Iskrice“ Vukovar, “Vukovarske leptiriće”, posebni razredni odjel Osnovne škole Blage Zadre, te završili svoj pohod u mjestu Bogdanovci gdje su darivali svu djecu iz mjesta, djecu iz vrtića i osnovne škole.

Da bi ugođaj bio potpun, uz vožnju po minusu pao je i snijeg. A i pokoji Moto mraz…. ali za osmijehe svih ovih osoba koje smo posjetili, nijedna žrtva nije teška. Kolona je bila “kraća” za jednu trokolicu i pokoji motor, radi nemogućnosti dolaska pojedinih stalnih motomrazova iz Sportskog moto kluba Golubica (Jurke, Slavica, Ludolfa i Inge from Sweden), ali zato su prijatelji iz MK Vukovar, MK Gladijatori, FBC Biker radio i MK Pretorian Hvar podigli brojnost i veselo provela akciju.

U sklopu akcije u ime prijatelja dubrovačkih bikera sa DU moto foruma uručili smo njihove poklone  Udruzi “Leptiriće” i OŠ Josipa Matoša.

Po prethodno zatraženim popisima iz ustanova podijeljeno je 260 poklon paketića po protokolu, te oko 50-ak van protokola uz gomile slatkiša (npr. podijeljeno je i oko 35 kg samo bombona!). Sadržaj paketića brižljivo je pripreman po sistemu “svi isti” jer među korisnicima ne smije biti nikakvih razlika, pa tako ni po sadržaju paketića. Po običaju, motomrazovi MK Golubica u svojoj akciji van ovog dana i protokola donijeti će do Božića sreću u pojedine domove van javnosti.

Da bi sve ovo ostvarili, SMK Golubica zahvalna je svima koji su donacijama podržali našu akciju. Nabrajamo ih uz VELIKO HVALA:

Grad Vukovar,

KOMUNALAC Vukovar,

Općina Bogdanovci,

caffe bar T4 Vukovar,

Certifikat d.o.o. Vukovar,

Etno ranč Željko Čorak,

A.C. Yachting Ičići,

Zanatska radnja za izradu vrećica – Jarčević Virovitica,

Agristar prirodni čajevi,

MK Vukovar,

MK Gladijatori Vinkovci,

FBC Biker radio,

MK Pretorian Hvar,

DU moto forum,

Policijska postaja Vukovar za sigurnu pratnju kolone.

Posebna zahvala ide i našem vrijednom supporteru Saletu S. Zlykovskom, koji snima film o nama i koji željno iščekujemo.

Hvala i medijima koji su nas popratili – HRT, VTV, Vukovarske novine, Radio Vukovar itd.

 

Moto klub “Golubica” Vukovar dana 13.06.2019. puni 10 godina postojanja, tako da nam 2019-te dolaze i jubilarni, 10-ti Vukovarski motomrazovi SMK “Golubica” Vukovar.

 

Ovako je bilo za 5. Vukovarske motomrazove.

 

Održani 9. vukovarski motomrazovi