motomraz14-4Povodom predstojećih Božićnih i Novogodišnjih blagdana, pokretač Sportski moto klub “Golubica” Vukovar, kao i svih prethodnih godina, nastavlja sa humanitarnim radom. Proveli smo svoju već tradicionalnu akciju približavanja Božićnog ugođaja naših najmlađih i najdražih – djece sa posebnim potrebama, kao i osoba sa posebnim potrebama, pod nazivom “Vukovarski motomrazovi”.

Prvo smo, nakon mjesec i pol dana priprema, žicanja itd. sve skupili na jednu hrpu, a onda 18.12.2014. godine napravili proizvodnu liniju “Vukovarskih motomrazova” u našem klub house-u u popodnevnim i večernjim satima, sve što smo prikupili satima smo slagali uz druženje. U večernjim satima stigli su Drago Tunjic i Nikica Tunjic iz Beče sa motorom na prikolici i hrpom slatkiša dodatno. Večer prije iz Norveške je doletio i Dušan Oljača, kako bi mogao voziti s nama.

Bikeri našeg kluba, zajedno sa prijateljima i simpatizerima kluba koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje, po točno utvrđenom protokolu obišli su Uzosio “Golubica” Vukovar, Udrugu “Vukovarski leptirići””, Školu za djecu sa posebnim potrebama OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udrugu za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom “Vukovarske iskrice”, Odjel pedijatrije OB Vukovar, zadržavali se na gradskom trgu i uveseljavali građane, stare i mlade, tu su nas počastili dragi sponzori Kavana Navis i Caffe bar 032. Napravili smo grupnu fotku na gradskom trgu, tek kada smo dozvali gradonačelnika gosp. Ivana Penavu, kojemu smo također uručili prigodni poklon paketić tek kada je stavio na glavu kapu Djeda Božićnjaka.

Završili smo svoj veseli pohod obilaskom mjesta Bogdanovci, gdje smo također veselo dočekani i ugošćeni.

Išli smo atraktivnim i okićenim motorima i trokolicama sa razglasom uz božićne pjesme odjeveni u odijela Djedova Božićnjaka, u centru grada dijelili slatkiše i poklon paketiće, a po navedenim ustanovama poklon paketiće. Ovogodišnja akcija je do sada najobilnija od osnutka, pripremljeno je čak 340 bogatih poklon paketića, zahvaljujući donacijama 20-ak sponzora, kojima zahvaljujem ovom prilikom bez imenovanja da ne bih nekoga zaboravio, a odužiti ćemo im se ovih dana.

Mislim da ne moram reći kako smo svugdje bili zamijećeni u veselju i dočekani s veseljem.

Bilo je 19 motora + 1 policijski motor u predhodnici, 6 automobila i kombi BikerRadio Osijek za logistiku – paketiće, te policijska ophodnja na osiguranju začelja kolone. Sveukupno nas je bilo najmanje 40, a neki su dolazili i odlazili tako da je bilo nemoguće nas sve držati na okupu . Bilo bi nas još više, ali je nažalost nemoguće ovakvu akciju organizirati vikendom, zbog radnog vremena institucija koje smo obilazili, tako da je više onih koji su želili voziti taj dan provelo na svojim radnim mjestima, umjesto na motorima. Snimao nas Uhddr-a Petrovci Petrovci, hvala velika!!! Osim Mk Golubica Vukovar, vozili su i članovi MK Gladijatori Vinkovci, Mk Horny Dedex, Moto Klub Lisice Slakovci, Mk Kune Vukovar, Mk MK Veterani Croatia, Mk Vukovar i BikerRadio Osijek, hvala im.

Vidimo se i iduće godine!!!

Motomrazovi 2014.