Sigurna vožnja 2015.

U organizaciji Sportskog moto kluba “Golubica” Vukovar (MK GV) već drugi put, za dan Svetih Filipa i Jakova 03. svibnja 2015. godine, koji se slavi kao Dan grada Vukovara održali smo zabavno edukativnu akciju kroz projekt: Moto klub „Golubica“ Vukovar i prijatelji: „Sigurna vožnja motociklista u prometu“ na parkingu hotela “Dunav”.

Nakon uvodne riječi predsjednika MK GV i izaslanika Grada, pater Mario iz Župe sv. Filipa i Jakova Vukovar održao je molitvu i blagoslov prisutnih bikera i motora. Uslijedili su prigodni kratki govori Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, HAK-a (djelatnika Prve autoškole Vinkovci), MUP-a…. Nakon toga djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vukovar uz puno priprema, volje i truda prikazali su i objasnili pružanje prve pomoći unesrećenom motociklistu, u sklopu poticanja svijesti vozača da smo kao sudionici u prometu mi bikeri najranjiviji i najugroženiji, sa visokom stopom smrtnosti, ozljeda i invalidnosti.

Za to vrijeme ovlašteni instruktori Prve autoškole Vinkovci postavili su poligon i prikazali vožnju, nakon čega su natjecanjima u prolasku poligona i sporoj vožnji pristupili pojedinci i članovi moto klubova. Instruktori Prve autoškole Dragan Raić i Tomo su savjesno i izrazito stručno odradili svoj zadatak.

Trećoj disciplini natjecanja, odabiru najljepšega motora, pristupili smo nakon kraćega defilea kroz uži centar grada u pješačkoj zoni ispred kafića 032, jednog od naših sponzora, gdje smo sumirali rezultate prethodnih natjecanja. Ljubazna vlasnica Ivana i djelatnice kafića, zajedno sa instruktorima Prve autoškole i djecom, činili su neovisnu komisiju koja je među svim motorima izabrala po njima dva najljepša motora, te je njoj pripala čast i da dodijeli 1 i 2 nagradu najljepšim motorima (bukirane butelje vina od njih i druge poklone, organizirane od GDCK i MK GV). Dodijeljene su i nagrade za 1 i 2 mjesta u disciplini poligon i spora vožnja (Foerch d.o.o. i GDCK). Čestitke svima pobjednicima, a posebno Tomas Damir i Mario Perica, koji su se višestruko dokazali kao posebno sposobni vozači i prijatelji koji su u stanju i pasti, ali ne spustiti nogu u inat drugome. Posebna pohvala Damir Tomas, za bravure u vidu 88 osmica, gašenja i paljenja motora tijekom natjecanja u disciplini spore vožnje, u kojoj je na kraju i pobijedio, svi oni aplauzi su zasluženi!

Uslijedio je defile motorima kroz čitav grad, u sklopu kojega smo položili vijenac i zapalili svijeće (donacija cvjećarnice Jukić) na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, nakon čega smo produžili do klupskih prostorija MK GV i Horny Dedex, gdje je organiziran doček u vidu pića dobrodošlice i besplatne hrane za sve koji su sudjelovali i bili u gostima, uz pomoć Županije Vukovarsko srijemske.
Kao predsjednik ovog malog moto kluba, zahvaljujem svima koji su nas pomogli (za slučaj da sam nekog zaboravio), te pojedincima i članovima moto klubova koji su odvojili malo vremena, družili s nama i sudjelovali u natjecanjima bez obzira na bikerska događanja u okolici: MK Vukovar, MK Horny Dedex, MK Beli Manastir, MK Kune Osijek, Chopper club Čaplje, MK Lisice Slakovci, MK MIT Ilača, Biker radio, MK Gladijatori Vinkovci, koji ubuduće na nas mogu računati kao goste na svojim događanjima.

Sigurna vožnja motociklista u prometu 2015.