11. Vukovarski motomrazovi

I tako, uspješno su održani tradicionalni 11. Vukovarski motomrazovi u organizaciji MK “Golubica” Vukovar, uz pridržavanje Covid-19 mjera pazeći na one kojima je naša akcija usmjerena, kao i prema nama i našim obiteljima, držeći se brojčano do brojke 25 u provođenju.
JOOOOJ, ŠTO VI IMATE DOBRE MASKEEEEEE…. IMATE LI JOŠ KOJU?!?
Vrijeme nas je poslužilo, sinoć magla, jutros nekima kiša ali na kraju sve u svemu, za svu sreću koju smo danas pružili, za sve one pozdrave, sirene kamiona i mahanje i osmijehe građana našeg grada Vukovara i okolice, isplati se i pokoja reuma, pokočenost i sve ono što ide po vožnji u ovo vrijeme.
Sretno smo se okupili, sretno sve odradili i svi se sretno vratili kući. Vrijeme darivanja, Duh Božića i lijepe želje za predstojeću Novu 2021. odradili smo po planu u minut po protokolu, sa tim da smo u sklopu kretanja odradili i posjet Veterinarskoj stanici Vukovar i zapalili svijeću dragom Vukiju u naše ime i ime onih koji su nas to zamolili.
Zbog zaštitnih mjera i situacije zbog Covid-19 nažalost nismo mogli podijeliti paketiće onoj dječici koji ne mogu birati gdje će i kako dočekati Božić – na Odjelu pedijatrije vukovarske bolnice, na Odjelu psihijatrije i svim drugim odjelima bolnice gdje osvanemo i svima uljepšamo makar taj dan u njihovim problemima – bolesnicima i zdravstvenim djelatnicima. Ali zato smo par puta provezli oko bolnice i svuda po gradu i makar ih razveselili našim ludiranjem.
Nismo se smjeli puno zadržavati ni na Trgu, ali bilo je dječice i velike i male oko nas.
Opet smo se potrudili biti originalni, za ovu priliku imali smo promociju Corona maski za lice Vukovarski motomrazovi, naš brend, specijalno dizajniran za ovu priliku od Ludolfa © Nenad Djedoos Nenoos Barinić. Već prije pakiranja, kada su maske podijeljene Motomrazicama i Motomrazovima prije formiranja proizvodne linije Vukovarskih motomrazova, smijali smo se jedni drugima jer smo bili svi isti i imali stalni osmijeh pa smo u startu u proizvodnu liniju ušli veseli. Tko je kod nas bio u proizvodnoj liniji, zna koliko je to naporno i koliki je to opseg posla, ali smo ih hrabro pretrpili da bi bili spremni za idući dan. Normalno, bilo je i nekih problema pri pakiranju sa stavkama u paketićima, kao npr. mandarine iz Opuzena koje su zapele u transportu po gustoj magli i svemu onom što može od jednog putovanja učiniti paklenim.
I čekali pojedine koji su po jakoj magli motorom pristigli tek iza 22 sata sa udaljenosti od skoro 100 km da bi vozili¸, a idući dan nakon darivanja sretno se vratili kući. Neki su i očajni jer iz raznih razloga nisu uspjeli doći, nekima je opet riknula mašina. Neki su čak i pobjegli iz bolnice da bi vozili, nakon opetovanog moždanog i srčanog udara – i odvozili kolonu Vukovarskih motomrazova.
Tu dolazimo do toga. Sportski moto klub “Golubica” Vukovar – Vukovarski motomrazovi, zahvaljuje se moto klubovima koji su nas podržali i na taj način: MK Pretorian – Hvar, MK Gladijatori – Vinkovci i FBC Biker Radio, hvala Medi, hvala Vekiju, Darku – Dači, Miljku, Pliši, Raletu… Zorki i Miri na originalnom dočeku ?.
Hvala onima koji su su se savjesno javili i rekli da zbog povišene temperature neće reskirati.
Kolona Vukovarskih motomrazova i Vaši motomrazovi su sretni i zahvaljuju svima koji su nam svojim gestama dali još više vjetra u leđa – vozili u susret, mahali, svirali, blicali, pješacima, građanima, predstavnicima ustanova, roditeljima i – dječici i korisnicima. Svakom onom jednostavnom i veselom biću koje nam je prišlo, zabavilo se sa nama. Hvala predstavnicima Grada Vukovara koji su nas dočekali na Trgu ispred Poglavarstva i podijelili nam mali znak pažnje.
Hvala korisnicima svih ustanova, udruga, škola i mjesta koje smo obradovali svojim dolaskom na tome što su oni nas obradovali čestitkama sa puno dječjih potpisa, lijepih i iskrenih želja, zahvalnica i crteža.
U novoosnovanoj udruzi “Tko se boji sutra još?” koja je od ove godine pridodana u protokol, dobili smo prekrasne poklone – uramljeni crtež iznimno talentiranog Leona, kao i veliki crtež sa nacrtanim – Vukovarskim motomrazovima koji su timski radili korisnici. Crtež je prekrasan, hvala vam!
Kao što piše na čestitci, zahvaljujemo se svima koji su nas pomogli donacijama koji su tu navedeni: Certifikat d.o.o., Komunalac Vukovar, Aedifex d.o.o., Agristar, Općina Bogdanovci, FBC Biker radio, Boso, UHDDR Vukovar, UHDDR Savski most Županja, Caffe bar T4 & DEA Šport trgovina, Ličilačko-fasaderski obrt Maršić, Caffe bar i pekara Stjepanović, te prijatelji kluba i Vukovarskih motomrazova Golubica&Vrabac, Danijel Gruden a retroaktivno OPG Anđelić koji su se pobrinuli da se ne smrznemo, a i pomogli pri pakiranju.
Krajem 2018. godine „Vukovarski motomrazovi“ za ovu akciju primili su Plaketu prijatelja od udruge „Vukovarske iskrice“, a iskrena sreća građana Vukovara, mahanje i veseli osmijeh su poticaj za nas u ovoj akciji, bez obzira koliko se smrznemo.
To priznanje nam je veliki poticaj, tako da se vidimo i iduće godine.
OHOHOOOO-OHOHOOO-HOOOOOOO!
Za kraj, kao što na čestitci piše, želimo vam samo jedno a što nam je svima potrebno:
Čestit i blagoslovljen Božić, kao i puno sreće, zdravlja, obiteljskih i poslovnih uspjeha u Novoj 2021. godini od bajkerskog velikog srca žele Vam članovi Moto kluba “Golubica” – Vukovarski motomrazovi!!!!

Vukovarski motomrazovi 2020.